TS Talous: Esimiehen rooli voi löytyä kuvien kautta

Neuvotteluhuoneen pöydälle on levitetty kolmisenkymmentä kuvaa. Saaristomaisema, liukuportaat, iloinen lehmä. Mitä mahtaa tarttua sosiaali- ja terveysalalla yli 20 vuotta esimiehenä työskennelleen Marjiksen käteen. Coach Mervi Herranen seuraa vieressä, kun valmennettava tutkii kuvia ja päästää assosiaatiot laukkaamaan. Tehtävänä on ensimmäiseksi löytää omia tulevaisuuden tavoitteita kuvaava kortti. Pöydältä nousee saaristolaismaisema. – Meri on monine mahdollisuuksineen iso, mutta onneksi on nuo saaret. Välillä voi ottaa maihin ja tarkentaa tavoitteen uudestaan, Marjis miettii. Vuorovaikutuksessa huomaa, että parivaljakko on viettänyt monia yhteisiä hetkiä coachingin merkeissä. He katsahtavat tuon tuosta toisiinsa ja täydentävät toistensa lauseita. Työpaikkansa taannoisessa kehittämishankkeessa coachausta saanut Marjis on nykyään ohjausmuodon ystävä itsekin. Hän kertoo käyttävänsä valmentavaa työotetta ja valokuvia apuna esimiestyössään. Missä kuvien teho sitten piilee? Marjiksen mielestä ainakin siinä, että kuvat antavat vakavallekin luvan irrotella. Valmentaja nyökkäilee vieressä ja lisää, että kuva auttaa sanallistamaan itsellekin vielä epäselviä ajatuksia sekä lisäämään luovuutta.  – Esimerkiksi oman esimiesroolin kanssa voi olla jumissa. Kuvan avulla voi hahmottaa tilannettaan ja saada tietoisia tavoitteita roolinsa muuttamiseen, Mervi kertoo. Vuosia työnohjaajan ja coachin töitä tehnyt työ- ja organisaatiopsykologi erikoistuu tällä hetkellä valokuvaterapeuttisten menetelmien hyödyntämiseen. Kuvat ovat vain yksi konsti toteuttaa coachingia. Tavoitteena on aina auttaa valmennettavaa itse löytämään voimavaransa. Caoching otetaan uisein avuksi organisaatiomuutoksissa. – Esimies on usein hyvin yksin muutoksissa, vaikka hän on juuris se avainhenkilö, jonka toimet heijastuvat koko työyhteisöön, Mervi sanoo. – Tapaamiset tarjoavat ohella mahdollisuuden hengähtää ilman esimiesroolia. Samalla voi rauhassa pohtia omaa edistymistä – sitähän uuden oppimisessa tarvitaan. – Tässä oppii, ettei kielteinenkään palaute kohdistu omaan persoonaan, vaan toimintatapaan esimiehenä, Marjis lisää – ja katsahtaa coachiinsa hymyillen.

Haastattelu Turun Sanomien talousliitteessä

Turun Sanomat kävi tutustumassa coachingin erilaisiin työmenetelmiin. Valokuvien kanssa työskentelyn lisäksi käytämme muun muassa erilaisia toiminnallisia harjoituksia, keskustelua, kirjallisia väli- tai pohdintatehtäviä ja asioiden havainnollistamista ja kirjaamista fläppipaperille. Erilaiset ihmiset ja tilanteet vaativat erilaisia työmuotoja!

Valokuvien käytöllä on muutama erityispiirre, minkä vuoksi ne ovat erityisen tehokkaita coachingissa ja työnohjauksessa: ne vapauttavat luovaan vuorovaikutukseen, auttavat tilanteiden kokonaiskuvan muodostamisessa, näkökulmien vaihdossa ja kaiken lisäksi vielä tempaavat mukaansa. Oiva apuväline, siksi olemmekin panostaneet paljon sen käytön monimuotoiseen osaamiseen!

Klikkaa yllä olevaa kuvaa niin voit lukea koko haastattelun.