Alkaako työtilanteesi muistuttaa sekaista käsilaukkua?

Käsilaukulla on monta tarkoitusta, se voi olla myös todellinen eloonjäämispakkaus. Tilanteessa kuin tilanteessa vain käsilaukku auki –  ja arjen pikkuongelmat on ratkaistu!

Ajan myötä tästä ihmepakkauksesta saattaa tulla epätarkoituksenmukainen, sinne kertyy paljon tarpeetonta ja monenlaista ihan vain varmuuden vuoksi. Lopulta jäljellä on tuskaisia ja vähän epätoivoisiakin hetkiä, kun kiireessä edes avaimet tai kännykkä ei enää tahdo löytyä, vaikka ne varmasti ovat siellä.

Työssä asiat kertyvät ja kumuloituvat vähän samalla tavalla. Kerran tarkoituksenmukaiset toimintatavat saattavat kulkea mukana ihan varmuuden vuoksi, ei ole aikaa pohtia, mistä voisi luopua ja päästä paljon helpommalla. Matkan varrella kertyy mukaan kaikenlaista, osa siitä kulkee mukana vain taakkana. Oman työtilanteen perkaaminen ei ole ihan yhtä yksinkertaista kuin käsilaukun, vaikka periaate on sama: laukku ympäri, kaikki näkyville isolle pöydälle, jäsentäminen, valinta ja luopuminen.

Oman jaksamisen ja työssä onnistumisen kannalta kannattaa tuo perkaus tehdä. Jäsentämistä, valintoja ja luopumista sekä uuden löytämistä helpottaa yhteistyö taitavan työnohjaajan kanssa. Tuloksena on aikaisempaa tarkoituksenmukaisempi ja kompaktimpi kokonaisuus työelämän eloonjäämispakkauksesta, vähemmän stressiä ja enemmän hyvinvointia. Sinusta on enemmän iloa ja hyötyä –  itsellesi, työtovereillesi ja läheisillesi!

Huolla itseäsi. Me autamme ihmisiä tekemään työnsä paremmin.